Практична допомога платникам щодо використання електронних сервісів у Пустомитівській ДПІ

Дата: 14.12.2023 21:00
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Інформаційно-роз'яснювальна робота з платниками податків, які відвідують Пустомитівську державну податкову інспекцію, складається з комплексу заходів, зокрема з практичних рекомендацій, тренінгів щодо користування електронними сервісами ДПС.

Зокрема, проводиться роз'яснювальна робота щодо переваг подання звітності в електронному вигляді, за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу. 

Фахівці ДПІ покроково на конкретному прикладі показують як зробити ту чи іншу дію в Електронному кабінеті платника (cabinet.tax.gov.ua). А також нагадують, що за допомогою цього сервісу можна звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін.

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. 

Крім того, платники отримують інформацію щодо порядку нарахування та сплати майнових податків, МПЗ, обов’язковості погашення податкового боргу, належного оформлення найманої праці, можливості отримання податкової знижки, обов’язку використання РРО/ПРРО, щодо порядку оподаткування благодійної допомоги, наданої внутрішньо переміщеним особам, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно стандарту ISO 20022.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь