Домашні компостери та їхні різновиди

Дата: 03.07.2020 09:43
Кількість переглядів: 800

Домашні компостери та їхні різновиди

Існує кілька видів домашніх компостерів, які відрізняються не тільки об’ємом, але також і принципом дії. А ви використовуєте компостер? Поділіться досвідом!

  • Термкопостери

Дія такого побутового пристосування більше нагадує за принципом роботи термос. Процес переробки відбувається під впливом високої температури. Усередині компостера зберігається тепло.

Саме тому відходи розкладаються набагато швидше. Зазвичай, такі контейнери зроблені у вигляді кулі або бочки.

  • Вермікомпостери

Це пристрій відрізняється від інших компостерів. Процес розкладання відходів відбувається за допомогою земляних черв'яків. У контейнері є кілька лотків, в які і складаються відходи. Потім в них запускають черв’яки, які і переробляють відходи на біогумус. Однак такий компостер має один недолік, який полягає в подрібненні великих відходів.

  • ЕМ-компостер

Своїм зовнішнім виглядом таке пристосування дуже нагадує пластмасове відро. У нього спочатку складаються відходи, а потім зверху заливають спеціальну рідину, яка містить велику кількість мікроорганізмів. В результаті цього в компостері відбувається ферментація.

Якщо говорити про особливості конструкції компостерів, то вони можуть бути класичного або барабанного типу. Перші зроблені у вигляді ящика або великої бочки з кришкою. У них складають будь-яке рослинні відходи. Найчастіше об’єм таких компостерів 500-700 літрів.

  • Крім того, класичні конструкції розподіляються на відкриті і закриті.

Відкриті пристрої зазвичай використовуються тільки в теплий сезон. Вони легко складаються в разі потреби. Недоліком таких моделей є поява неприємного запаху, а також великий термін ферментації.

Закриті компостери набагато зручніші у використанні. Їх застосування можливе протягом всього року. До того ж переробка відходів відбувається дуже швидко. Єдиним недоліком вважається висока ціна.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь