Семінар-практикум для платників податків на Пустомитівщині

Дата: 27.10.2023 11:03
Кількість переглядів: 36

 

На черговій зустрічі фахівці Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області розповіли платникам податків про податкові новації, запроваджені Законом України № 3219. 

Податківці поінформували присутніх про відновлення обов’язку сплачувати єдиний податок для платників єдиного податку 1 та 2 груп, крім підприємців, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. 

Крім того, наголосили на обов’язку застосування касових апаратів чи програмних РРО суб’єктами господарювання при проведені при готівкових розрахунків. За словами податківців без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи та підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах за умови дотримання ними умов, передбачених чинним законодавством. Також повідомили про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів або програмних РРО чи невидачу фіскального чека. 

Фахівці роз’яснили присутнім про терміни сплати майнових податків та зауважили, що громадяни - власники землі та нерухомого майна, можуть переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків за допомогою Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова». Нагадали також присутнім про право на податкову знижку за наслідками 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь