Які види тимчасової зайнятості пропонують безробітним?

Дата: 11.07.2023 13:47
Кількість переглядів: 93

Львівська обласна служба зайнятості активно спрямовує зусилля на організацію громадських, суспільно корисних та інших робіт тимчасового характеру, щоби безробітні хоч якийсь період були залучені до трудової діяльності та розширили можливість знайти роботу на постійній основі, а територіальні громади могли вирішити нагальні питання життєдіяльності. Завдяки цьому у січні-червні 426 осіб мали гарантований легальний заробіток. Із них 186 клієнтів служби зайнятості виконували роботи тимчасового характеру або громадські, а 240 – суспільно корисні.

Найактивніше у цьому плані спрацювали спеціалісти Львівської філії ЛОЦЗ. За півроку вони охопили тимчасовою зайнятістю 158 осіб, котрі озвучували книги для краян з вадами зору, супроводжували осіб з інвалідністю, надавали населенню реабілітаційні послуги, соціальну чи юридичну допомогу, а тим, хто звільнився із місць позбавлення волі, – психологічну та профорієнтаційну підтримку.

В інших філіях ЛОЦЗ організовувалися громадські роботи з екологічного захисту навколишнього середовища, благоустрою та озеленення території, очищення придорожніх смуг, прибирання об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. У деяких громадах безробітні виконували роботи, пов’язані із будівництвом і ремонтом об’єктів соціальної сфери, зокрема навчальних або спортивних закладів, установ культури чи охорони здоров’я, надавали допомогу учасникам бойових дій, ветеранам і сім’ям, члени родин котрих загинули, постраждали та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту, впорядковували територію біля меморіалів, пам’ятників, а також місця поховання загиблих захисників Вітчизни тощо.

Під час виконання суспільно корисних робіт безробітні в основному виготовляли маскувальні сітки для потреб армії, підтримували у готовності захисні споруди цивільного захисту для використання їх за призначенням, займалися обладнанням наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття, також у медичних установах наводили лад у палатах і допоміжних приміщеннях, допомагали пораненим військовослужбовцям долати різні труднощі для повернення до повноцінного життя. З-посеред тих, хто був залучений до виконання суспільно корисних робіт, 59,6% трудилися для забезпечення функціонування національної економіки та системи життєдіяльності населення, а 33,3% працювали для задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань і сил цивільного захисту.

Охочим взяти участь у громадських, суспільно корисних та інших роботах тимчасового характеру слід звертатися до підрозділів Львівського обласного центру зайнятості (https://bit.ly/459Fenf), консультаційна підтримка надається за телефоном «гарячої лінії» +380966825183, а також на офіційному телеграм-каналі Львівської обласної служби зайнятості @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь