Вимушено переміщені особи: від початку війни працевлаштовано 1,4 тис. переселенців

Дата: 14.06.2023 09:15
Кількість переглядів: 81

 

 

У січні-травні цього року послугами спеціалістів Львівського ОЦЗ з метою працевлаштування скористалися 1558 внутрішньо переміщених осіб, з них 1200 отримали статус безробітного у поточному році.

Спеціалістам обласної служби зайнятості вдалося забезпечити роботою 318 переселенців, у тому числі 242 безробітних. В основному вони поповнили колективи закладів оптової та роздрібної торгівлі (23,2%), підприємства переробної галузі (22,7%), комусь пощастило знайти роботу у транспортній галузі (9,4%), сфері освіти (8,4%), на фірмах, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (7,4%) тощо.

Станом на 01.06.2023 року роботу за посередництва служби зайнятості продовжували шукати 280 безробітних з числа ВПО, 82,5% з котрих становили жінки. Більшість переселенців – 104 особи – це клієнти Львівської філії ЛОЦЗ, 54 – Стрийської, 43 – Дрогобицької, 23 – Золочівської, 22 – Самбірської, 19 – Червоноградської, 15 – Яворівської філій Львівського обласного центру зайнятості.

Загалом з часу повномасштабної війни за сприяння служби зайнятості роботою забезпечено 1421 особу, що переїхала на Львівщину з районів ведення бойових дій або тимчасово окупованих територій.

Нагадуємо, що служба зайнятості реалізовує дві програми, відповідно до яких за працевлаштування вимушено переміщених осіб працедавцям надається компенсація витрат з оплати праці. Однією із них, зокрема можливістю отримати відшкодування витрат з оплати праці у розмірі двох мінімальних заробітних плат цьогоріч скористалися 256 працедавців, що працевлаштували 621 ВПО. Інша програма поширюється на фірми і компанії, які забезпечують роботою ВПО з числа зареєстрованих безробітних. Розмір такої компенсації – фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавством. Загальна тривалість виплати – 6 місяців упродовж року.

 

Львівський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь