Пошук

Роз’яснення податкового законодавства  в сфері застосування РРО

Дата: 17.03.2023 12:06
Кількість переглядів: 66

 

 

          У Пустомитівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Роз’яснення податкового законодавства у сфері застосування РРО». На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Роман Сас.

          Під час «гарячої лінії» додзвонювачі, зокрема, запитували який процес повернення коштів через програмний РРО за неотриманий товар. Посадовець відповів, що повернення суб’єктом господарювання коштів за неотриманий товар/послугу через програмний РРО, у разі якщо розрахунки були здійсненні через класичний РРО, здійснюється шляхом формування розрахункового документа з типом «Видатковий чек», в якому слід обрати відповідний товар та вказати номер чека, з якого відбувається таке повернення.

          Платники податків також цікавилися як торгувати тютюном або алкоголем у безготівковій формі. Посадовець поінформував, що суб’єкт господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (тютюновими виробами), може здійснювати продаж таких товарів у безготівковій формі (у тому числі шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установи банку). Але таку торгівлю можна проводити тільки за умови застосування РРО  або програмного РРО в установленому Законом №265 порядку, під час видачі споживачу алкогольної продукції та обов’язкової видачі у паперовій та/або електронній формі фіскального касового чека, в якому зазначана форма оплати – безготівкова.

          Очільник ДПІ також детально розповів додзвонювачам як проводити розрахункові операції  на ПРРО під час війни,  якщо немає інтернету.

          Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

          Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби        України https://t.me/tax_gov_ua

   Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь