Пошук

Одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можна подати до 01 березня 2023 року

Дата: 03.02.2023 12:26
Кількість переглядів: 106

 

Пустомитівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування таких ставок:

- 5% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні та щодо об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) в Україні. Як альтернативу платник може обрати ставку 6 % із сплатою податкового зобов’язання 3-ма рівними частинами.

- 9% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах, щодо права грошової вимоги до нерезидентів України, та щодо об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном. Як альтернативу платник може обрати ставку 11,5 % із сплатою податкового зобов’язання 3-ма рівними частинами.

- 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01 вересня 2021 року до 28 лютого 2023 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації). Як альтернативу платник може обрати ставку 3 % із сплатою податкового зобов’язання 3-ма рівними частинами.

Сплата з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

В разі вибору декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу 3-ма рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом у такому порядку:

- першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

- другого платежу - до 01 травня 2024 року;

- третього платежу - до 1 травня 2025 року.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом, виключно в електронній формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь