Пошук

Тренінг-навчання у Пустомитівській ДПІ

Дата: 29.09.2022 17:21
Кількість переглядів: 545

            Нещодавно фахівцями Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено тренінг-навчання з платниками Пустомитівщини на тему: «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування.Податкова знижка.Подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків».

           Державний інспектор Наталія Ташак довела до присутніх, що подання електронної звітності – важлива складова електронного розвитку інформаційного суспільства, впровадження якої сприятиме створенню умов для відкритого і прозорого державного управління, покращення бізнес-середовища та інвестиційного клімату в країні.

           Також інспектор наголосила, що на сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання Кодексу. Розповіла про переваги та зручність користування сервісом ДПС «Електронний кабінет платника» та ознайомила присутніх з процесом підготовки податкової звітності та можливістю її відправлення засобами телекомунікаційного зв‘язку.

            Завідувач сектору з надання адміністративних та інших послуг Пустомитівської ДПІ Андрій Костишин ознайомив присутніх з окремими питаннями декларування доходів громадян, отриманих за 2021 рік та надав практичну допомогу у заповненні Декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, а також звернув увагу присутніх на те, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, так звана податкова амністія. Присутнім розповіли які саме фізичні особи можуть бути декларантами, які види активів підлягають декларуванню, який порядок їх декларування та за якими ставками вони оподатковуються. При цьому, податківець акцентував увагу на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян, а декларація подається в електронній формі через Електронний кабінет платника. Також повідомив, що скористатися податковою амністією громадяни можуть до 1 березня 2023 року.

            Крім цього, присутнім нагадали про право на отримання податкової знижки, яку можна отримати за офіційно підтверджені минулорічні витрати. А це можуть бути: оплата за навчання дітей, страхування життя, сплата іпотеки, усиновлення, витрати на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб чи інші витрати, передбачені Податковим кодексом України.

           Учасники тренінгу обговорили нагальні питання та отримали практичну допомогу в отриманні електронного цифрового підпису, в створенні, заповненні та поданні звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника податків (http://cabinet.tax.gov.ua).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь