Пошук

Дефіцитні вакансії: кому на Львівщині складно працевлаштуватися

Дата: 08.08.2022 15:36
Кількість переглядів: 174

Відповідно до статистичних даних, якими володіє обласний центр зайнятості, на початку серпня цього року на одне вільне місце праці на Львівщині в середньому претендували три безробітних.

Однак навантаження у різних галузях економіки – доволі різне. Приміром, станом на 01.08.2022 року за видами діяльності найбільше вакансій задекларували підприємства переробної промисловості (29,6%), заклади гуртової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту та мотоциклів (15,4%), а також фірми сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (9,5%).

Традиційно в області бракує швачок, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів різної спеціалізації, електромонтерів, операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, перукарів, монтерів кабельного виробництва, столярів, електрогазозварників, трактористів тощо.

Доволі високі шанси влаштуватися на роботу у лікарів різного профілю, менеджерів, бухгалтерів, поліцейських, адміністраторів, інспекторів.

Чималий попит на працівників сфери торгівлі (продавців-консультантів, касирів торговельного залу, продавців продовольчих товарів), громадського харчування (кухарів, барменів, пекарів, офіціантів, кондитер), а також на осіб без професії чи спеціальної освіти: двірників, молодших медичних сестер, прибиральників території або підсобних робітників.

Гостра нестача вакансій на Львівщині для юристів, комірників, економістів, спеціалістів держслужби, сестер медичних, бібліотекарів, листонош, охоронників, завідувачів складу.

Найбільше претендентів з числа зареєстрованих безробітних на 1 вакансію керівника та менеджера (8 осіб), технічного службовця (7 осіб) та фахівця (5 осіб).

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь