ЩОДО СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ТА ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

Дата: 20.08.2021 14:44
Кількість переглядів: 977

ЩОДО СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ТА ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

 

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що відповідно до Податкового кодексу України  передбачено сплату земельного податку та податку на нерухоме майно, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб.

Податкові рішення, сформовані податковою службою, із вказаними реквізитами та розрахунками надіслані фізичним особам платникам.

Якщо ж платник не отримав повідомлення, проте має у власності об’єкти, що підлягають оподаткуванню він може звернутися в сільську раду або старостинський округ для отримання інформації.

Якщо ж платник не згоден із сумою, зазначеною в повідомленні, то в такому випадку для звірки та узгодження суми нарахованих податків йому необхідно звернутися до Центру обслуговування платників (ЦОП) податкових органів та надати необхідний пакет документів (паспортні дані, ІПН, та документи, що засвідчують право власності на нерухомість, земельні ділянки або ж навпаки – відчуження).

Крім того, повідомляємо що платники податків мають змогу дізнатися про реквізити рахунків для сплати податків, при цьому звернутися в сільську раду чи старостинський округ.

Сплата земельного податку та податку на нерухоме майно прямо впливає на рівень наповнення місцевих бюджетів, а відтак і розвиток територіальних громад. Саме тому, звертаємось до громадян з проханням подбати про своєчасну сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

ЯКІ ШТРАФИ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗА НЕВЧАСНУ СПЛАТУ ПОДАТКУ?

Затримка платежу на строк до 30 днів - розмір штрафу становить 10% суми податку. Затримка платежу більш як 30 днів, розмір штрафу становить 20% суми боргу.

Якщо після закінчення строків оплати ви не заплатили податок, то на суму податкового боргу нараховується пеня з розрахунку 120% річних ставки НБУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь