Пошук

До уваги застрахованих осіб!

Дата: 14.04.2021 15:16
Кількість переглядів: 1456

До уваги застрахованих осіб!

 

Медична реабілітація після перенесених захворювань і травм у санаторно-курортних закладах здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування України та покриває 100% витрат на проходження відновлювального лікування.

 Правом на реабілітаційне оздоровлення за рахунок коштів Фонду може скористатись застрахована особа, яка сплачує або за яку сплачується ЄСВ, у разі настання страхового випадку в період роботи.

 Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 року № 39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

 Пройти лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів можуть хворі (застраховані особи) та учасники АТО після стаціонарного етапу лікування. Також вони повинні отримати рекомендацію лікуючого лікаря відповідно до медичних показань, профілів медичної реабілітації та висновок ЛКК лікувального закладу. Учасники АТО після демобілізації мають право разом із сімєю (чоловік/дружина і неповнолітні діти) пройти реабілітаційне лікування.

 Перелік профілів медичної реабілітації:

  • нейрореабілітація (підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них), підгострий період черепно-мозкових травм);
  • м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання, підгострий період опіків);

-кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них) стан після пролікованої стенокардії (після оперативних втручань на судинах серця або без них), підгострий період після операцій на серці, підгострий період захворювань легень, підгострий період після операцій на легенях, у т.ч. з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру, цукровий діабет);

 - медико-психологічна реабілітація АТО (порушення адаптації, розлади, пов’язані із споживанням їжі, неорганічні розлади сну, соматоформні розлади, неврастенія);

 - реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

 - інша (соматична) реабілітація (підгострий  період після оперативних втручань на органах травлення, на жіночих статевих органах, органах сечостатевої системи (оперативного та інструментального видалення каменів з нирок та і сечових шляхів ударно-хвильової літотрипсії).

 Вчасна реабілітація  є одним  із  головних чинників попередження настання інвалідності та сприяє подальшому відновленню хворого.

 Усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються протиепідемічних заходів.

Для застрахованої особи, яка направляється на реабілітаційне лікування, Фонд соціального страхування України фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності протягом усього періоду перебування у санаторно-курортному закладі.

 

Отримати консультації та більш детальну інформацію можна у працівників Пустомитівського відділення УВД ФССУ у Львівській області за телефоном: (0322) 27-88-99.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь