Пошук

Важливі дані! ЗАЯВА ПРО НАМІРИ Будівництва очисних споруд для обслуговування адмінбудівель на площі Незалежності в с.Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району Львівської обл.

Дата: 10.11.2020 11:16
Кількість переглядів: 481

Заява про наміри

 

  1. Інвестор (замовник): Давидівська сільська рада ОТГ Пустомитівського району Львівської області;
  2. Місце розташування майданчика будівництва: с.Пасіки-Зубрицькі Давидівської сільської ради ОТГ Пустомитівського району Львівської обл., пл. Незалежності.
  3. Характеристика діяльності (об’єкта): Будівництво очисних споруд для обслуговування адмінбудівель на площі Незалежності в с.Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району Львівської обл.

Проектовані споруди згідно додатку Е ДБН А 2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд. Основні положення проектування» відносяться до об’єктів та видів діяльності, що становлять підвищену екологічну небезпеку, та ідентифікуються як об’єкти із класом наслідків (відповідальності) СС2. Масштаб впливу об’єктів локальний, для планованої діяльності транскордонний вплив відсутній. Відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» проектовані об’єкти не підлягають процедурі оцінювання впливу на довкілля (ОВД).

Технічні і технологічні дані: Виробнича діяльність не передбачається. Проектовані споруди призначені для очистки стічних вод від школи та дитячого садочка с. Пасіки-Зубрицькі до показників прийому стічних вод у водний об’єкт. Продуктивність очистки не менше 20 м3/добу. Термін експлуатації споруд складає до 60 років.

  1. Соціально-економічна необхідність планованої діяльності: передбачається застосування сучасних апаратів та технологій в процесах очищення забруднених стічних вод, найкращих доступних сучасних технологій нейтралізації забруднюючих речовин у стоках (сірководень, аміак, фосфор та ін.), вдосконалення системи очищення стічних вод, обмеження зони впливу об’єкта на навколишнє природне середовище.
  2. Потреба в ресурсах при будівництві і експлуатації:
  • земельних: в межах існуючої земельної ділянки загальною площею 0,1225 га, що відведена для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури.
  • сировинних: не передбачається;
  • енергетичних: визначаються проектом
  • трудових: склад працюючих за зміну 1 чол.
  1. Транспортне забезпечення (при будівництві і експлуатації): доставка та вивезення матеріалів здійснюватиметься спеціалізованим автотранспортом.
  2. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за варіантами:

Екологічні обмеження:

    • обмеження обсягів і концентрації викидів забруднюючих речовин у приземному шарі повітря в межах населеного пункту;
    • обмеження обсягів і концентрацій забруднюючих речовин у зворотних водах в межах встановлених нормативів;

Санітарно-епідеміологічні обмеження:

    • обмеження граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин в повітрі с. Пасіки-Зубрицькі на межі санітарно-захисної зони проектованих каналізаційних споруд;
    • обмеження рівня шуму при роботі технологічного обладнання на межі санітарно-захисної зони проектованих каналізаційних споруд;
    • обмеження мінімальних відстаней від запроектованих об’єктів до житлової забудови.

Містобудівні обмеження:

    • обмеження мінімальних розмірів нормативної санітарно-захисної зони для споруд біологічної очистки стічних вод проектованих каналізаційних очисних споруд;
    • обмеження мінімальних відстаней між запроектованими і існуючими об’єктами;
    • обмеження протипожежних розривів.
  1. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території за варіантами: не потребує
  2. Можливі впливи планованої діяльності (при будівництві та експлуатації) на навколишнє середовище:
  • клімат і мікроклімат – не впливає;
  • повітряне середовище – максимальні очікувані рівні забруднення атмосферного повітря на межі СЗЗ та житлової забудови в межах встановлених ГДК населених пунктів з урахуванням фонових концентрацій основних забруднюючих речовин;
  • водне середовище господарсько-побутові стічні води від школи та дитячого садочка с. Пасіки-Зубрицькі відводяться зовнішніми мережами на проектовані очисні споруди, після очищення та знезараження з концентраціями забруднюючих компонентів в межах встановлених нормативів граничнодопустимого скиду скидаються через меліоративний канал у водний об’єкт;
  • ґрунт – не впливає;
  • рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти: не впливає;
  • навколишнє соціальне середовище (населення): за рахунок застосування сучасних технологій з очищення стічних вод вплив на повітряне середовище в районі розташування ТОВ «Ді-Стар» з урахуванням фонового рівня забруднення в межах встановлених ГДК для населених пунктів України. Рівень звукового тиску на межі встановленої нормативної СЗЗ ТОВ «Ді-Стар» при експлуатації установки очищення стічних вод з урахуванням фонових джерел шуму відповідає нормам ДБН В.1.1-31:2013 «Захист територій, будинків і споруд від шуму»
  • навколишнє техногенне середовище – за рахунок застосування сучасних технологій з очищення стічних вод вплив на повітряне середовище в зоні розташування споруд в межах встановлених ГДК для населених пунктів. Рівень звукового тиску на межі встановленої СЗЗ відповідає нормам ДБН В.1.1-31:2013 «Захист територій, будинків і споруд від шуму». На підприємстві відсутні джерела ультразвуку, електромагнітного та іонізуючого випромінювання.
  1. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, знешкодження, чи безпечного захоронення: сирий осад та надлишковий активний мул з вторинних відстійників проходять аеробну стабілізацію в аеробних стабілізаторах, підлягають видаленню та вивозяться на мулові майданчики (полігон рідких відходів)
  2. Обсяг виконання ОВНС – у відповідності до вимог ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд. Основні положення проектування».
  3. Участь громадськості: інформування населення про плановану діяльність шляхом розповсюдження Заяви про наміри та Заяви про екологічні наслідки. Для подачі пропозицій щодо планованої діяльності звертатися протягом 30 днів з моменту публікації Заяви про наміри до Давидівської сільської ради ОТГ поштова адреса: 81151, Україна, Львівська обл. Пустомитівський р-н, с. Давидів, вул. Незалежності, 1А.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь