Пошук

ЮРИДИЧНА ДОПОМОГА: ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА САДІВНИЦТВА

Дата: 02.10.2020 15:13
Кількість переглядів: 6309

Державна підтримка садівництва.

У багатьох селян є земельні ділянки під садівництво, зазвичай вони пустують чи використовуються для інших цілей, а дарма, адже садівництво це дуже перспективний вид бізнесу. Радимо об’єднуватись з іншими селянами, створювати товариства, залучати інвесторів чи кредитні кошти, також не забуваємо і про державну допомогу, про яку розповімо надалі.

Існує державна програма отримання бюджетних коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Скористатись цією програмою підтримки дуже просто. Отримайте до 80% компенсації здійснених витрат з придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю, але не більше встановлених Мінагрополітики нормативів, за умови закладення насаджень у поточному році.

Як отримати?

Подати до Мінагрополітики в електронному чи паперовому вигляді заяву за встановленою Мінагрополітики формою для включення до переліку претендентів на державну підтримку.

Подати до утвореної районної (у випадку її відсутності обласної) комісії (після отримання інформації щодо включення суб’єкта господарювання до переліку претендентів на державну підтримку, розміщеної на офіційному веб-сайті Мінагрополітики) наступні документи:

один раз на рік

  • документи, що посвідчують право на користування земельною ділянкою;
  • проектну документацію на створення виноградників столових сортів, плодово-ягідних насаджень або хмільників. У випадку закладення виноградників технічних сортів - затверджену Мінагрополітики проектну документацію на їх створення;
  • довідку про банківські реквізити;
  • зобов’язання щодо повернення до державного бюджету у місячний строк бюджетних коштів у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання;

 

до 20 червня та 20 листопада

  • заяву про компенсацію;
  • акт про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат за встановленою Мінагрополітики формою (підтвердні бухгалтерські документи про оплату/ придбання/ оприбуткування посадкового матеріалу);
  • реєстри витрат з виконання робіт разом із завіреними копіями первинних бухгалтерських документів;
  • довідку про відсутність (наявність) заборгованості з виплати заробітної плати, сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), видані відповідними органами Державної податкової служби, Пенсійного фонду України та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • сертифікат, що засвідчує сортові якості садивного матеріалу та сертифікат, що засвідчує товарні якості садивного матеріалу, для ввезеного на митну територію України – фітосанітарний сертифікат та сертифікат країни-експортера.

Районні комісії та обласні комісії незалежно від результатів розгляду документів та проведених виїзних перевірок забезпечують надходження відповідних матеріалів до Мінагрополітики до 1 липня та 1 грудня.

Отримати кошти державної фінансової підтримки на банківський рахунок після оприлюднення відповідного наказу Мінагрополітики.

Залежно від обсягів бюджетних коштів на відповідний бюджетний рік та пріоритетності окремих напрямів державної підтримки Мінагрополітики визначає напрями, за якими буде надаватися державна підтримка у такому бюджетному році. Напрями державної підтримки визначені у Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587 (із змінами).

Додаткову інформацію ви можете знайти на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid: https://wiki.legalaid.gov.ua/. Правову консультацію можна отримати за безкоштовним номером 0 800 213 103. Пустомитівське бюро БПД Адреса 81100, м. Пустомити, вул. Грушевського, 35 тел.: 0673929700 або 0933311727;  pustomyty@legalaid.lviv.ua  (увага, на період каранину працюємо дистанційно).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь