Як отримати довідки QR-кодом не виходячи з дому, та як їх використовувати

Дата: 17.08.2020 10:17
Кількість переглядів: 2837

Фото без опису

Як отримати довідки QR-кодом не виходячи з дому, та як їх використовувати, пояснимо на прикладі сервісів пенсійного фонду.

В умовах карантину впровадження дистанційних послуг особливо актуальне, відтепер, у користувачів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України є можливість отримати довідки з QR-кодом (довідки форми ОК-5, ОК-7, довідки про страховий стаж, довідки про розмір пенсії тощо)  за допомогою платіжної картки  банків, що  використовують «Інтегровану систему  електронної ідентифікації».

  1. Для цього необхідно зайти на сайт веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України – portal.pfu.gov.ua, натиснути кнопку «Вхід», обрати вкладку «GOV ID». Вас буде перенаправлено до «Інтегрованої системи електронної ідентифікації», де необхідно обрати свій банк.
  2.  Після авторизації, знайдіть вкладку «Комунікації з ПФУ» та оберіть пункт «Запит на отримання електронних документів».
  3. У вікні, що відкрилось, в електронному бланку оберіть необхідний «тип звернення» та заповніть всі обов’язкові поля (позначені зірочкою*), натисніть «Відправити до ПФУ».
  4. Стан розгляду Вашого звернення можна переглянути в розділі «Мої звернення» у лівому боковому меню.
  5. Для завантаження документа перейдіть до пункту «Документи відповіді» та натисніть зберегти.

Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством, є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органах Фонду.

Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через веб-портал Пенсійного фонду України у розділі «Верифікація виданих документів».

Додаткову інформацію ви можете знайти на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid: https://wiki.legalaid.gov.ua/.

Правову консультацію можна отримати за безкоштовним номером 0 800 213 103. Пустомитівське бюро БПД Адреса 81100, м. Пустомити, вул. Грушевського, 35 тел.: 0933311727;  pustomyty@legalaid.lviv.ua  (увага, на період каранину працює дистанційно).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь