Пошук

Інформація про електронний суд

Дата: 23.04.2020 16:06
Кількість переглядів: 1008

Електроний суд

Через пандемію коронавірусу українська правова система зазнає трансформацій, вносяться зміни в законодавство, цілі галузі адаптуються до функціонування в нових реаліях, з'являється все більше послуг, які переносяться в онлайн.

Сервіс “Електронний суд”, що дозволяє подавати до суду документи в електронному вигляді, а також надсилати таким учасникам процесуальні документи в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді, відповідно до процесуального законодавства.

Реєстрація в сервсі Електроний суд можлива за наявності Електроного цифрового підпису /Кваліфікованого цифрового підпису за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua/login

Підсистема "Електронний суд" забезпечує обмін процесуальними документами в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі.

Після успішної відправки учасник судового процесу може відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Також учасник судового процесу за допомогою сервісу Електронного суду можуть сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі, отримувати:

  • веб-посилання на тексти всіх сформованих судом процесуальних документів по справі, в якій учасник процесу приймає участь: судові рішення, судові повістки, виклики тощо; інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з документами в електронному форматі;

  • інформацію про отримані документи по справі від інших учасників разом з документами в електронному форматі;

  • електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу, тощо.

В Електронному кабінеті учасника судового процесу відображається також календар подій по судовій справі.

До суду користувачі можуть надіслати в електронному вигляді будь-які документи і матеріали, передбачені процесуальним законодавством.

Суд після виготовлення та підписання процесуального документа, надсилає електронні копії процесуального документа, скріплені електронним цифровим підписом судді електронною поштою на поштову скриньку учасника судового процесу, якщо такий учасник зареєстрований в системі.

Після отримання електронного підтвердження доставки електронного листа в поштову скриньку користувача, відповідальний працівник суду роздруковує таке повідомлення та долучає його до матеріалів справи.

Додаткову інформацію Ви можете знайти на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid: https://wiki.legalaid.gov.ua/.

 

Правову консультацію можна отримати за безкоштовним номером
0 800 213 103
та Пустомитівське бюро БПД Адреса 81100, м. Пустомити, вул. Грушевського,35.

тел.:(03230) 41 008; моб.. 0673929700 або 0933311727: pustomyty@legalaid.lviv.ua (увага, на період карантину працюємо дистанційно).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь