Пошук

Без права нищити природу…

Дата: 05.11.2019 17:14
Кількість переглядів: 378

    Улітку й восени спеціаліст з питань екології та охорони природних ресурсів Давидівської сільської ради ОТГ Григорій Гуль неодноразово піймав «на гарячому» безжальних винищувачів природи, котрі спалюють суху рослинність. Однак, попри складання протоколів і штрафи, палії продовжують чинити протиправні дії.

         Наголошуємо і попереджаємо всіх мешканців про те, що згідно із Законом України «Про тваринний світ», Законом України «Про рослинний світ», ст. 77 і 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та правила поведінки у пожежонебезпечний період встановлено ЗАБОРОНУ на самовільне випалювання рослинності.

Відтак ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн) і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 грн).

Пам’ятайте – спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, пошкодження нижніх частини дерев, кущів та верхніх частин коріння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору.

Давидівська сільська рада ОТГ закликає мешканців відповідально та небайдуже ставитись до природи, що нас оточує. Пожежі завдають непоправної шкоди екосистемам, відновлення яких може зайняти не один рік, а після випалювання значно знижується родючість ґрунтів. Ба більше, викиди шкідливих речовин, унаслідок згоряння сухостою, трави і листя призводить до захворювань та нищить здоров’я людей.

Скажіть палінню й диму – НІ!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь