ПОСТ ПРО ТЕ, ЯК МОЖНА (але не варто) МАНІПУЛЮВАТИ ФАКТАМИ

Дата: 04.10.2019 23:11
Кількість переглядів: 825

Сьогодні відбулось засідання розширеної комісії з питань природних ресурсів та екології і комісії з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства Давидівської сільської ради ОТГ. Обговорювалися питання наслідків пожежі у селі Чишки.
На цьому засіданні був присутній депутат Віталій Дяків, котрий детально описав про це на своїй ФБ сторінці.

Але є одне АЛЕ...

ПЕРЕКРУЧУВАННЯ ФРАЗ, ВИРВАНІ З КОНТЕКСТУ РЕЧЕННЯ, ПОДЕКУДИ ВІДВЕРТА БРЕХНЯ роблять допис Віталія Дяківа набагато «цікавішим», ніж сама подія була насправді.

Окрім того, гучний та пафосний вступ про «екологічну катастрофу чи фантазії місцевих жителів» одразу інтригує.

Твердження про те, що Віталій Дяків мав дискусію із сільським головою явно перебільшене.

Насправді ж Віталій Дяків дещо невпевнено запитав у Григорія Гуля, спеціаліста з питань екології, стосовно якості води у Чишках. На що пан Григорій відповів, що було зроблено спочатку аналіз води на вміст деяких хімічних речовин і він виявився негативним. Опісля, було зроблено аналіз води із колодязів на вміст металів, котрий показав перевищення металів у декілька разів від норми. Однак, підтвердження того, що це є наслідком пожежі немає. Оскільки ПП Інтер Бізнес Груп надали підтверджуючі матеріали, котрі засвідчують, що підприємство не використовує у своїй діяльності такого типу метали.
Також слово взяв Петро Удуд, котрий сказав, що у селі Чишки здавна неякісна вода у колодязях і є свідчення того, що метали у криничній воді були і раніше.

Фещин Наталія доповнила, що у 2011 році у селі Чишки відбирали проби для аналізу криничної води в домогосподарствах, де проживали діти до трьох років. І власне, на той час цей аналіз робили у колодязі у котрому зараз виявили метали. Так от, вісім років тому, результати аналізів також були невтішні і даному господарству ще тоді рекомендували або відмовитись від споживання даної води у питних потребах, або ж попередньо її очищувати. Також, Григорій Гуль додав, що в усіх селах громади неякісна вода, а орган місцевого самоврядування відповідає і повинен забезпечувати належну якість води лише у публічних колодязях. Але не у приватних домогосподарствах, де за якість води відповідає власник.
І лише після усіх цих висловлювань Володимир Керницький сказав, що усі мешканці ОТГ є однаково важливі, і оскільки в усіх селах громади є проблеми із якісною питною водою, то в ідеалі було б забезпечити їх привозною водою. До прикладу, для Чишок потрібно приблизно 10 бочок води щодня, а для всієї громади ще більше. І вирішенням цього питання стане водопостачання та відповідно каналізування сіл.

Що стосується тези про те, що «ми вже третій рік не можемо виготовити ПКД», то Віталій Дяків «забув» додати, що ПКД виготовляє підприємство, з яким ще він будучи сільським головою, почав працювати.
Тож сподіваємося, Віталій Борисович як депутат громади, підключить увесь свій авторитет та впливовість і допоможе пришвидшити процес виготовлення ПКД.

Йдемо далі...
Стосовно чишківської малини та городини, яку влада закликає споживати...
ЗНОВУ ВІДВЕРТА МАНІПУЛЯЦІЯ
Жодних закликів керівництвом ОТГ до споживання городини не було. Навпаки, ми писали про те, що ПП Інтер Бізнес Груп відшкодує можливі видатки від втрати урожаю.
А те, що працівники сільської ради куштували малину та яблука зовсім не є закликом до трапези
«В підсумку» Віталій Дяків задав питання стосовно скарг чишківчан на проблеми із здоров’ям, на що йому відповіли, «що якщо в когось є проблеми, то нехай звертаються до спеціалістів в лікарні, а там вже хай розбираються в чому проблема».
Віталій Дяків справді поцікавився цим, але відповідь була наступна:
по-перше, жодних скарг з ознаками отруєння у Чишківську АЗПСМ не поступало. Але якщо хтось справді почуває себе погано, то необхідно терміново звернутися до фахівців для вияснення причин недуги та отримання фахового лікування.

Стосовно частих атак пана Дяківа на «ручних журналістів» Давидівської ОТГ, то ми це сприймаємо як високу оцінку своєї діяльності.
Мабуть добре висвітлюємо діяльність громади, що зменшує можливість маніпулювати фактами.

Друзі, судити Вам і думати теж Вам!

P.s. Ми багато уваги приділили допису Віталія Дяківа, бо вже справді втомилися від деструктиву. На нараді були присутні понад 12 осіб, котрі готові підтвердити, що Віталій перекрутив на свій лад практично усі тези, що звучали.
Сподіваємося, що пан Віталій справді переймається долею чишківчан, можливо він колись навіть і приїде в Чишки))) можливо навіть прокоментує наш пост.
Але це вже зовсім друга історія.

Усім доброї ночі та вміння відділяти горох від полови.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь