Пошук

Про наслідки пожежі у с. Чишки та щодо заяви депутата Миколи Допілки

Дата: 02.10.2019 11:34
Кількість переглядів: 700

Шановні мешканці Давидівської ОТГ та читачі нашої сторінки!!!
Сьогодні ми вкотре повертаємося до теми пожежі, що сталася на підприємстві у селі Чишки наприкінці серпня, а саме її можливих наслідків...
Стосовно результатів аналізів на вміст деяких хімічних речовин у зразках питної води із криниць у селі Чишки.
У соціальних мережах ширяться безпідставні звинувачення у «злочинній бездіяльності сільської ради». І даний пост є спробою розставити усі крапки над «і».
??із першого дня після пожежі представники сільської ради моніторили ситуацію, що склалася та здійснювали максимум заходів, щодо запобігання критичних наслідків;
??штатний спеціаліст з питань екології Григорій Гуль спільно із старостою Чишківського старостинського округу Наталією Фещин та представниками відповідних лабораторних служб щоденно працювали на місці пожежі та прилеглих територіях, де було відібрано проби ґрунтів, повітря та води;
??попередні аналізи води були в межах норми, лише був перевищений вміст фекальних бактерій, що звичайно також є підставою перестати вживати воду, однак не є наслідком пожежі;
??результати аналізів грунту - посилання тут https://lviv.dei.gov.ua/posts/101
??результати аналізів на вміст металів були із перевищенням норми, посилання тут https://www.facebook.com/242963902782210/posts/691850624560200/
Відповідно до висновків Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України було рекомендовано відмовитись від вживання води із даних криниць для питних потреб;
??Давидівська ОТГ звернулася до представників ТзОВ "Інтер Бізнес Груп" забезпечити питною водою, усі господарства у селі Чишки, котрі цього потребували;
??Давидівська ОТГ скерувала ряд звернень до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Львівського обласного лабораторного центру, а також до народного депутата ВРУ Галини Васильченко у всілякому сприянні відбору проб води у всіх криницях села Чишки, що прилягають до території суміжної із територією підприємства ТзОВ "Інтер Бізнес Груп".
А тепер давайте спробуємо мислити критично.
Безперечно, пожежа в Чишках мала ряд негативних наслідків, особливо, для мешканців вулиці Лесі Українки, але що стосується питної води, то лише гідрогеологічне вивчення може показати та визначити у якому напрямку рухається вода у поверхневому та нижніх шарах грунту незалежно від ухилу землі.
Згідно наданої ТЗОВ Інтер Бізнес Груп
інформації, вони не використовували такого типу метали, що були виявлені у криницях.
Також не було зафіксовано масових звернень в заклади охорони здоров’я нашої громади із скаргами на погіршення стану здоров’я у зв’язку із впливом пожежі.
Лише уповноважена постійна комісія при ЛОДА, в яку входять відповідні фахівці у сферах охорони здоров’я, надзвичайних ситуацій, санітарного контролю, а не орган місцевого самоврядування і тим паче окремі депутати має повноваження вирішувати чи може та чи інша ситуація бути кваліфікована як надзвичайна.
Окрім того, нагадуємо, що кілька місяців тому ми вже робили аналізи проб води із джерел та криниць у Давидові, Кротошині та Черепині. Результати також показали, що вода є непридатною для пиття.
Багато власників домогосподарств нашої громади робили з власної ініціативи лабораторні аналізи питної води. Дуже часто результати були невтішні і вказували на те, що воду краще не вживати.
Хіба мешканці інших сіл, у котрих непридатна для пиття вода в криницях чимось гірші, ніж мешканці села Чишки? Яким чином забезпечити якісною питною водою усіх?
Зі своєї сторони Давидівська сільська рада виготовлятиме проєкти на централізоване постачання питної води в усі населені пункти громади. Але це довгий шлях. Сподіваємося, що пройдемо його разом.
Стихійне лихо, що завдало великої шкоди нашим мешканцям у червні цього року стало випробуванням для усіх. Давидівська сільська рада допомогла усім, хто цього потребував. І так само зараз, не залишається осторонь проблеми.
Просимо Вас робити висновки самостійно!
Тепер, що стосується гучних заяв депутата Давидівської ОТГ Миколи Допілки.
Приємно, що пана Миколу цікавить ситуація в Чишках після пожежі на підприємстві. Однак, не спостерігали його активності тоді, коли представники сільської ради та різних інстанцій, що здійснюють лабораторні аналізи працювали на місці.
«Злочинне замовчування», порівняння із Чорнобилем та КПСС - це нічого більше, окрім як голослівні вигуки в коментарях у фейсбуці. Тому що ніхто не приходив у сільську раду і не говорив про це безпосередньо. Завжди дуже зручно писати високо філософські тексти вдома на дивані.
Також зовсім нещодавно риторика Допілки Миколи стосовно Давидівської сільської ради ОТГ була зовсім інша, лунали лише слова вдячності за підтримку усіх його спортивних починань. Жодна громада Львівщини не виділила стільки коштів на спорт, як наша. І тепер пан Микола намагається відвернути увагу від своєї неправомірної діяльності, «здіймаючи шум» та поширюючи інформацію, що його «переслідують» за політичні вподобання.
Хоча це зовсім не відповідає дійсності.

Також повідомляємо про те, що сьогодні у студії нашого інформаційно-ресурсного центру уповноважені особи нададуть роз’яснювальні коментарі стосовно екологічної ситуації в Чишках.
Очікуйте на сюжет!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь