Екологічне лихо на цвинтарі - штучні квіти...

Дата: 10.04.2019 14:06
Кількість переглядів: 363

Фото без описуНаближається одне з найбільших церковних свят — Великдень, а разом із ним і впорядкування могил на цвинтарі. Більшість наших мешканців Давидівської ОТГ вшановує пам’ять рідних — штучними квітами. Але варто задуматись, чи дійсно в цьому є необхідність? Адже щорічно після втрати презентабельного вигляду люди масово викидають штучні квіти та вінки біля кладовищ, картина не із приємних, гидко дивитися. Ба більше, усе сміття пізніше піддається спалюванню самими ж мешканцями, а це ще більш непоправна шкода для здоров'я людей.
Варто усвідомити та зрозуміти: таке масове використання штучних квітів загрожує екологічною катастрофою! 

Утилізувати поминальні символи майже неможливо, розкладається такий штучний матеріал надзвичайно довго. А як стверджують екологи, під час їх спалювання у повітря викидається діоксин та інші небезпечні токсичні речовини, котрі несуть загрозу для здоров’я людини. Крім того, такі викиди спричиняють виникнення онкологічних захворювань.
Розуміючи таку шкідливість пластикових квітів і вінків, у європейських країнах вже давно заборонене їхнє використання. 
До того ж, священники закликають — не нести штучні символи на могили, бо вони не мають жодного церковного обґрунтування. Слід розуміти, що для померлих найдоречнішою є щира молитва про них, а також живі квіти – як символ вічного життя.
Прохання до наших жителів Давидівської ОТГ, будьте свідомими людьми і дбайте про екологію нашої громади! Адже довкілля це Ваш дім! Не несіть пластик на могили!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь