Щороку в Україні знищується близько 20 млн підсніжників, пролісків та інших сортів первоцвітів.

Дата: 27.02.2019 16:33
Кількість переглядів: 669

Мінприроди ініцюювало #ОпераціяПервоцвіт аби розказати про загрози для весняних квітів і те як кожен з нас може допомогти природі.

Які первоцвіти знаходяться під загрозою?

Підсніжник звичайний
Проліска дволиста
Шафран Гейфелів
Білоцвіт весняний
Сон розкритий
Брандушка різнобарвна
Еритроній собачий зуб
Конвалія

Чому не можна зривати, продавати і навіть купувати первоцвіти?

Це збіднює природні екосистеми й навіть ставить окремі квіти на межу вимирання. Збір, продаж та навіть купівля первоцвітів карається штрафами – від 510 до 3655 грн. Навіть якщо не ви особисто зірвали квітку, а просто її купили – ви завдаєте шкоду червонокнижним рослинам, адже попит створює пропозицію.

Що робити якщо ви бачите продавців первоцвітів?

Навіть якщо це дуже мила бабуся із квітами з торби, або щирий підліток який тільки вийшов з лісу - а) нічого не купуйте, б) повідомте про правопорушення поліції.

Що робити якщо вам подарували первоцвіти?

Викличте поліцію. Або для початку буде достатньо усного зауваження та побажання більше ніколи не купувати червонокнижні квіти.

Як зберегти первоцвіти?

Не рвіть, не продавайте, не купуйте та не даруйте первоцвіти. Поширте цей пост, аби більше людей дізналися про загрози, що існують для перших весняних квітів.

Любуйтеся фотографіями, ілюстраціями, а ще краще - відвідайте найближчий парк чи ліс, заберіть з собою фото та враження, а квіти залишіть у їхній домівці.

Первоцвіти мають зберігтися не лише на старих листівках Фото без опису;-)

Довідково:

Ілюстрації розроблено комунікаційною групою Команди підтримки реформ при Мінприроди, яка фінансується з Донорського Фонду Стабілізації та Сталого Розвитку України (MDA), управління яким здійснює Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (EBRD). Учасниками фонду є Данія, Європейський Союз, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Польща, Швеція, Швейцарія, Сполучене Королівство та Сполучені Штати Америки.

?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.?????????»?????° ?????? ?????????????µ?????????? ?µ?????»???????? ???° ?????????????????? ???µ???????????? ???????°??????.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь