«Круглий стіл» у Пустомитівській ДПІ щодо декларування доходів громадян

Дата: 20.03.2023 12:07
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

          Днями у Пустомитівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся «круглий стіл» з платниками податків щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Під час заходу начальник інспекції Роман Сас розповів, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації і терміни сплати нарахованого податку. 

          Посадовець звернув увагу на те, що громадяни можуть повернути собі частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати минулого податкового року, скориставшись правом на податкову знижку.  

          Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено положеннями статті 166 Податкового кодексу. Зокрема, якщо громадяни сплачували протягом року:  

            - за навчання закладам освіти за себе або членів сім’ї першого ступеня споріднення;  

            - проценти за іпотечним житловим кредитом;  

            -суму страхових внесків, премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський депозитний рахунок, на пенсійні вклади за себе або членів своєї сім’ї;  

            - на будівництво (придбання) доступного житла;  

            - оплату вартості державних послуг, пов’язаних з всиновленням дитини;             - переобладнання транспортного засобу;  

            - допоміжні репродуктивні технології.  

          Правом на податкову знижку громадяни можуть скористатися упродовж усього 2023 року. 

          Також під час заходу було розглянуте питання застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку II-IV груп та необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.  

          У ході спілкування платників було повідомлено про зміни у формах податкової звітності, обговорено питання належного оформлення трудових відносин, погашення податкового боргу та правильності заповнення реквізитів платіжних документів для сплати податків. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь