Рекомендації як убезпечити себе від зараження коронавірусом...

Дата: 27.03.2020 12:28
Кількість переглядів: 750

Рекомендації як убезпечити себе від зараження:

 

1.  Ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком.

Миття рук з милом:

  • тривалість процедури — 20–40 с;
  •  вода має бути теплою (комфортної температури), а не холодною чи гарячою;
  • обов’язкова процедура, якщо руки видимо забруднені, після приходу з вулиці, перед прийомом їжі, після відвідування туалету, якщо відсутній антисептик для рук;

 

Обробка рук спиртовмісним антисептиком:

 

  •  спиртовмісний антисептик для рук — розчин із вмістом спирту 60–80% або із 2% хлоргексидину (інші засоби, що реалізують як «антисептик для рук», наприклад настій ромашки або розчини із 40% вмістом спирту, не є такими);
  •  антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук (в середньому на одну обробку слід використовувати 3 мл розчину, а це 24–27 «пшиків» кишеньковим диспенсером, тому рекомендовано його просто наливати в долоню);
  •  тривалість обробки — близько 30 с;
  •  особливу увагу приділіть нігтям (там накопичується найбільше бруду);
  •  обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із (потенційно) забрудненими об’єктами;
  •  у разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри;
  •  контролюйте доступ маленьких дітей до антисептика (він містить спирт і токсичний для прийому всередину).

2.  Уникайте скупчення людей.

3.  Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома і зверніться до лікаря.

4.  Використовуйте захисну маску:

  •  обов’язково — якщо захворіли і маєте респіраторні симптоми (кашель, нежить);
  • якщо перебуваєте у місцях великого скупчення людей — з метою додаткового захисту.

Використовуйте маску правильно:

  • вона має покривати ніс і рот;
  • вона має щільно прилягати, без відступів по краях;
  • заміняйте маску, щойно вона стала вологою;
  • не чіпайте зовнішню частину маски руками, а якщо доторкнулися, помийте руки з милом чи обробіть спиртовмісним антисептиком;
  • заміняйте маску щочотири години;
  •  не використовуйте маску повторно.

 

Додаткові рекомендації працівникам на об’єктах харчування

 

  • По термообробці необхідно суворо дотримуватись існуючих вимог до приготування страв.
  •  Миття посуду повинно проводитись строго по інструкції:
  • видалення залишків їжі.
  • миття щіткою за температури води 50 градусів з миючими засобами.
  • миття з додаванням дез. розчину у іншій ємності (ванні).
  • ополіскування під проточною водою температурою не менше 65 градусів - це також в окремій ємності.
  • просушування на спеціальних полицях.

Фото без опису

 


« повернутися до розділу «Новини»

Код для вставки на сайт

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь