У термін до 2023 року в дитячих будинках відбудуться вагомі зміни – їх трансформують у паліативно-реабілітаційні центри…

Дата: 04.06.2019 11:40
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

Міністерство охорони здоров’я України розпочало зміни в системі підтримки дітей, що живуть без батьків, себто дітей із притулків.

За словами очільниці МОЗ Уляни Супрун, торік було підготовано проєкт постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження Положення про центри реабілітації та паліативної допомоги дітям”, за яким передбачено трансформацію будинків дитини в центри медичної реабілітації та паліативної допомоги.
Реалізацію проєкту оплачуватиме Національна служба здоров’я України.

Дитячі будинки працюватимуть лиш до 2020 року, при цьому проводитиметься підготовка до їх трансформації - необхідно докласти максимум зусиль для того, аби усі діти, від яких відмовилися батьки, влаштувалися у сім’ї.

Починаючи з 2020 року, у дитбудинки не будуть приймати дітей. Натомість державою створюватимуться всі умови для повноцінного зростання малечі поруч з рідними батьками. Як виключення, вони житимуть у прийомній родині.

До 2023 року паліативно-реабілітаційні центри мають остаточно замінити дитбудинки. Кількість місць відповідатиме потребам громади. Особливість таких закладів полягатиме у наданні послуг з реабілітації або паліативу.

Паліативна допомога –  це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя дітей та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки.

Відповідні центри надаватимуть також послуги з респісу – тимчасового перепочинку батьків дитини з інвалідністю. Допомогу дітям надаватимуть в обов’язковій присутності батьків або людей, які їх замінюють.

Усі послуги у паліативно-реабілітаційних центрах будуть БЕЗКОШТОВНИМИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь