Бережімо водні ресурси разом!

Дата: 10.04.2019 16:23
Кількість переглядів: 647

Фото без опису

Нерест – найвідповідальніший період в житті риб

Нерест - особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умов, серед яких найголовніша - температура води у водоймі.

У більшості наших прісноводних риб нерест проходить з весни до початку літа: в березні нереститься щука, з квітня до кінця травня - окунь, судак, лящ, короп, карась. Кожен вид риби для нересту йде на спеціальні місця - нерестовища.

Порушення традиційних місць нересту в результаті забруднень господарсько-побутовими стоками, будівництва гідротехнічних споруд призводить до скорочення чисельності багатьох, в тому числі цінних видів риб. Так з  метою посилення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів, попередження і недопущення порушень Правил рибальства та залучення до цієї роботи громадськості в період з 1 квітня до 30 червня 2019 року на водоймах Львівської області заборонено будь-яке рибальство, а також вилов раків у такі терміни:
- в басейні р. Дністер з 1 квітня по 10 червня;
- в басейнах рік Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня по 20 травня;
- у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня; 
- в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня по 30 червня;

 Як виняток, дозволено любительське рибальство однією поплавковою вудкою з одним гачком і спінінгом і тільки з берега на спеціально визначених ділянках.

У Пустомитівському районі такими місцями є ділянки на Щирецькому водосховищі («Глинна Наварія»): 

- від автомобільного моста біля бази УТМР по лівому березі до спортивної бази СДЮШОР спортивно-дитячої школи олімпійського резерву «Веслярик».

- від автомобільного моста біля бази УТМР по правому березі до заливу в с. Малечковичі.

Гамаліївське водосховище («Гамаліївка»):

- по береговій лінії від с.Гамаліївка в межах від гідротехнічних споруд ТЕЦ-2 до закінчення бетонного покриття.

Шановні рибалки і громадяни–любителі відпочинку на водоймах, просимо Вас в даний період року шанобливо та бережно ставитися до водних біоресурсів, які готуються до нересту. Також, в разі виявлення фактів порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» просимо Вас бути свідомими та повідомляти про це органи рибоохорони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь